همشهری آنلاین: دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی از فارسی‌سازی ٦ میلیون تصویر برای شبکه تصویر موتور جستجوی بومی و افزودن یک‌هزار تصویر بومی به این پلتفرم خبر داد.

موتورهای جستجو

به گزارش مهر، علیرضا یاری از راه‌اندازی شبکه مفهومی (فارسی نت) و شبکه تصویری (تصویر نت) برای ارتباط مفهومی و تصویری کلمات در موتور جستجوی بومی خبر داد و اظهار داشت: برای برقراری ارتباط بین کلمات در شبکه‌های کامپیوتری و درک بهتر زبان فارسی توسط موتور جستجو، شبکه مفهومی فارسی نت را راه‌اندازی کرده‌ایم تا ارتباط بین کلمات و جملات بدون ابهام صورت گیرد.

وی ادامه داد: نگاشت تصاویر در موتور جستجوگر از دیگر لازمه‌های این طرح است تا امکان ارتباط بین شبکه تصاویر و درک بهتر اجزای تصویر در موتور جستجو فراهم شود.

یاری، برقراری ارتباط میان مفاهیم روی تصاویر را از جمله دلایل راه‌اندازی این دو شبکه روی موتور جستجوی بومی عنوان کرد و ادامه داد: با راه‌اندازی این دو شبکه پردازش تصویر و یادگیری عمیق مفاهیم انجام می‌گیرد.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی با اشاره به اینکه در تمامی موتورهای جستجوی موفق دنیا تعداد زیادی کلمه و عکس به هم مرتبط هستند، خاطرنشان کرد: مجموعه وسیعی از الگوریتم‌ها باعث ایجاد یادگیری عمیق این موتورها می‌شود که در نهایت می‌تواند به کاربر مطابق با جمله و کلمه‌ای که جستجو می‌کند، پاسخ دهد.

وی با بیان اینکه یکی از این ابزارها شبکه پردازش تصویر (تصویر نت) است، گفت: این پروژه در مرکز تحقیقات مخابرات در حال انجام است و تا کنون موفق شده‌ایم در فاز نخست، ٦ میلیون تصویر را فارسی‌سازی کنیم.

رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ادامه داد: در فاز دوم این طرح، ١٤ میلیون تصویر معادل‌سازی فارسی خواهد شد و در مرحله سوم تا چندین میلیون تصویر بومی به این تصاویر اضافه خواهیم کرد.

یاری با بیان اینکه هم اکنون فارسی‌سازی تصاویر موتور جستجو بر مبنای پردازش تصاویر انگلیسی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در فاز سوم این طرح، تصاویر بومی با توجه به فرهنگ و مذهب ما و نیز جنبه‌های محلی و تاریخی و گردشگری ایران که در نسخه انگلیسی وجود ندارد به موتور جستجو اضافه خواهد شد.

وی گفت: در این مرحله از میان پردازش ٦ میلیون تصویر، یک‌هزار تصویر بومی به این بستر اضافه شده است. نگاشت مفاهیم و تصاویر به صورت فارسی باعث استفاده بدون نقص داده و محتوا در موتور جستجوی بومی خواهد شد.

کد خبر 357855

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ارتباطات و فناوری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha